29 March, 2010

Нова загроза комунізма: комуністи українського Запоріжжя вирішили до Дня Перемоги встановити в місті пам'ятник Сталіну

Плани запорізьких прихильників Маркса-Леніна-Сталіна не нові. Анонсували вони їх ще минулого року, на нечисленному мітингу в центрі міста, присвяченому черговому дню народженню свого вождя.

За словами авторів проекту, пам'ятник Сталіну - виконання їх зобов'язань перед ветеранами Великої Вітчизняної війни. До сьогоднішнього дня на спеціальний рахунок надійшло 35 тисяч гривень (приблизно 4,5 тисячі доларів). Поки цього явно недостатньо для встановлення монумента, але запорізькі комуністи вірять - гроші будуть.

"Наше рішення про увічнення пам'яті будівельника першої в світі соціалістичної держави остаточне і не буде переглянуто"
Ідею спорудження пам'ятника Сталіну в Запоріжжі висунув молодий, але дуже активний другий секретар обкому партії Олександр Зубчевський. Він стверджує, що скульптуру триметрової висоти буде виконано зі сплаву кремнію і алюмінію та розміщено на гранітному постаменті. Місце встановлення запорізькі комуністи поки що не розголошують. Але швидше за все він стоятиме поряд з будівлею обкому як об'єкт "малої архітектурної форми". І його встановлення не потребує додаткових дозволів від місцевої влади.

"Звичайно, противників у нашої ініціативи достатньо. Але наше рішення про увічнення пам'яті будівельника першої в світі соціалістичної держави остаточне і не буде переглянуто. Ця подія неминуча. Що стосується можливих провокацій, то обіцяю - пам'ятник перебуватиме під цілодобовою охороною", - заявив РГ перший секретар обкому КПУ, депутат парламенту Олексій Бабурін.

korespondent.net

No comments: