25 March, 2010

У Каліфорнії відбудеться референдум про легалізацію марихуани

У листопаді цього року питання про легалізацію марихуани буде винесене на референдум в американському штаті Каліфорнія.

Про це в середу, 24 березня, офіційно оголосила місцевий держсекретар Дебра Боуен.

У даний час Каліфорнія - один з п'ятнадцяти штатів, де дозволено вживання марихуани в медичних цілях.

Боуен підтвердила, що прихильники легалізації зібрали понад 433 тисяч дійсних підписів виборців - саме стільки потрібно для винесення ініціативи на референдум.

Запропонований проект реформи дозволить особам у віці від 21 року мати унцію (близько 28 грамів) марихуани, а також вирощувати коноплю в обмежених кількостях.

При цьому будуть введені деякі інші обмеження. Так, під забороною повинно залишитися публічне вживання марихуани, а також у присутності дітей.

Крім того, конопля буде заборонена на території навчальних закладів. Не можна буде також сідати за кермо під впливом наркотику.

Питання про дозвіл торгівлі марихуаною і її оподаткування повинна буде вирішувати влада місцевого рівня.

Головним ініціатором референдуму про легалізацію виступив підприємець Річард Лі, який вирощує медичну марихуану в Окленді. Він витратив на пропагандистську кампанію 1,3 мільйона доларів.

"Ми на крок ближче до зняття заборони на коноплю та скасування несправедливих законів, за якими людей за коноплю відправляють до в'язниці, тоді як алкоголь не тільки продають відкрито, але і кожен день рекламують по телевізору на очах дітей", - заявив Лі.

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер ще в травні минулого року повідомив про свій намір розпочати повноцінні дебати про легалізацію марихуани.

При цьому федеральна влада наголошує, що легалізація наркотику в країні неможлива.

korespondent.net

No comments: