17 March, 2010

Президент підписав закон про звільнення кіноіндустрії від податків

Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляла ТК, Верховна Рада ухвалила цей закон 18 лютого 351-м голосом. Він, зокрема, передбачає податкові пільги для української кіноіндустрії до 1 січня 2016 року. Від ПДВ звільняються роботи й послуги з виробництва національних фільмів, їхньої демонстрації, а також демонстрації зарубіжних фільмів, дубльованих українською мовою.

Також відповідно до закону для фінансової підтримки національного кінематографу Кабмін створює спеціальний рахунок, на який перераховується збір на розвиток національної кінематографії, і створює спеціальну раду для управління рахунком. Рада, зокрема, матиме повноваження ухвалювати рішення про фінансування національних фільмів, але не більше 50% їхньої вартості. На всі 100% можуть фінансуватися документальні, просвітницькі, анімаційні і дитячі фільми.

Як повідомляла ТК, у першому читанні за законопроект Нестора Шуфрича Верховна Рада проголосувала ще 20 березня 2009 року.

«Телекритика» | telekritika.ua

No comments: