26 February, 2010

Неонацисти з усієї Європи приїдуть в Україну

Україна стане базою ультраправого тероризму?

Неонацисти з усієї Європи приїдуть в Україну. Останні мають намір відвідати «Фестиваль німецько-слов’янського братства» 27-го лютого у Києві, організований ультраправими. У заході приймуть участь гурти «9 Вал» (Україна), «Сокира Перуна» (Україна), “Anti-system” (Росія), “Moshpit” (Німеччина) та інші. В анонсі заходу (www.reactor.org.ua) вказано виступ «пропагандиста з Росії», тобто захід супроводжуватиметься публічними закликами до розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Неонацисти скористаються недосконалістю українського законодавства та бездіяльністю з боку влади. Ціною цього стануть безлади, провокації та напади на українських громадян. Наша держава буде дискредитована у Європі як оазис толерантності до нацизму. Це дозволить міжнародним терористичним групам розглядати її в якості бази для виготовлення продукції та притулку для кримінальних злочинців.

Не має сумнівів у тому, що концерт є нацистським. „Натхненням” для творчості виступають людиноненависницькі ідеї тоталітаризму, расизму і культу насильства. В Україні, на відміну від Європи, організація неонацистського концерту ніколи не призводила до настання кримінальної відповідальності.

Публічний виступ груп є підставою для порушення кримінальних справ за рядом статей Кримінального кодексу України. Красномовними є тексти пісень колективів „Сокира Перуна” і „9 Вал”:

В нас є потреба звеличення нації
В нас є потреба знищення жидів
(9 Вал «Наша потреба»)
– Публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження (ч. 2 ст. 442)

Выжжем под корень лицо демократии,
Настанет эпоха правых идей
(9 Вал «Наша сила»)
– Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109)

Чорні рила страшні, та боятись не слід
Влаштуй криваву баню, дай окупантам бій
(9 Вал «Хуліган-патріот»)
– Публічні заклики до вчинення терористичного акту, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів з такими закликами (ч. 1 ст. 258-2)

Брудні мавпи топчать нашу землю
Жидо-масони продовжують господарювать
(9 Вал «Віра в перемогу»)
– Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, вчинені організованою групою осіб (ч. 3 ст. 161)

White Power Skinheads
В бій за білу расу!
White Power Skinheads,
Відстоїмо свої арійські права!
(Сокира Перуна «WP Skinheads»)
– Публічні заклики до погромів, що загрожують громадському порядку, а також виготовлення матеріалів такого змісту (ч. 1 ст. 295)

Павутина неправди оточує світ –
Сіонистична брехня!
Бездоказний наклеп зробив з тебе вівцю,
Іграшку в жидівських руках!
(Сокира Перуна «Шість мільйонів слів брехні»)
– заперечення факту Голокосту, що засуджується Резолюціями Генеральної асамблеї ООН № 60/7 від 21.11.2005.

Залізний орел, чорне свастя –
Це символ волі й боротьби,
Арійська відповідь загрозі,
Перуна знак нам крізь віки!
Вкаже шлях свастика!
(Сокира Перуна «В ім’я справедливості»)
– романтизація естетики Третього рейху

До того ж на територію України безперешкодно буде ввезено з метою збуту значну кількість музичних і літературних творів, які пропагують культ насильства і расову дискримінацію. Це являє собою окремий злочин (ч. 1 ст. 300 ККУ). Скупчення сотень праворадикалів викликає небезпеку вчинення інших тяжких злочинів.

Логотипи обох вищенаведених гуртів стилізовані під свастику. Щоб переконатись у тому, що слова пісень для груп не лише лірика, а цілком конкретна декларація про наміри слід звернути увагу на той факт, що незмінний барабанщик гурту „Сокира Перуна” – Дмитро „Демьян” Волков – відбув свого часу покарання у вигляді позбавлення волі за погром Центральної Синагоги Бродського (www.cn.com.ua)

Концерт буде використано для посилення зв’язків між українськими нацистами та міжнародними терористичними структурами, такими як „Blood and Honour”. Також будуть присутні активісти російських організацій „Русский Образ” та „Сопротивление”. Ці легальні організації, пов’язані з депутатами Держдуми, підтримують терористів і серійних убивць, які пишаються скоєним і відбувають покарання у вигляді позбавлення волі. Серед їхніх „підзахисних” – Нікіта Тіхонов, засуджений за вбивство адвоката Станіслава Маркелова, і Нікола Корольов, який організував безліч терактів від імені групи СПАС, зокрема вибух на Черкізовському ринку. Н. Корольов також відомий як ідеолог російського нацизму, автор книги „Біблія скінхеда. Новий завіт. 2008” і вокаліст гурту „Біла Імперія”. Підтримка цих засуджених дає підстави стверджувати, що легальні організації фінансують озброєнні загони, що діють на території РФ. На їх совісті убивства антифашистів, іноземців, вибухи у публічних місцях.

Українські ультраправі не приховують свого наслідування „подвигам” колег. Тому вже сьогодні здійснюються збройні напади на антифашистів, а також підпали майна, що належить іноземцям (www.reactor.org.ua). Проводячи концерт, нацисти перевіряють суспільство на терпимість до нацизму.

Незважаючи на те, що анонс близько місяця знаходиться у відкритому доступі, влада не доклала жодних зусиль щодо заборони заходу. Якщо українська влада не завадить концерту, то це засвідчить, що вона не вбачає загрози від зростання неонацизму. Відповідальність за масові порушення конституційних прав та провокації буде покладено на МВС, СБУ та інші органи влади.

Афіша концерту; логотипи гуртів „Сокира Перуна” та „9 Вал”



Заява Правозахисного фонду ім. Р. І. Марочкіної
стосовно міжнародного нацистського концерту,
проведення якого заплановано у Києві 27 лютого.

khpg.org

No comments: