02 February, 2010

Американські вчені розповіли, які продукти сповільнюють процес старіння

Список продуктів, що уповільнюють старіння, очолив риб'ячий жир. Вчені також розповіли про необхідність вживати м'ясо як джерело білків, а також яблука, капусту та зелений чай.

Список омолоджувальних продуктів склали вчені Університету штату Каліфорнії.

Як відомо, найкорисніше у риб'ячому жирі - це те, що в ньому є кислоти Омега-3. У процесі досліджень вчені визначили, що дані кислоти захищають від розпаду оболонку, яка покриває ДНК всередині клітини. Омега-3 допомагають збільшити термін життя клітин і, відповідно, уповільнити процес старіння всього організму. Крім того, риб'ячий жир запобігає розвитку артрозу - захворюванню, що деформує суглоби.

У меню всіх довгожителів входять страви, приготовані з рибних порід, що мають великий вміст Омега-3. Серед них - страви з лосося, сардини, скумбрії і форелі. Дані кислоти також можна знайти у волоських горіхах, гарбузовому насінні, соєвих бобах. Медики також рекомендують вживати риб'ячий жир щоденно у вигляді капсул.

Якщо риб'ячий жир вважається найкращим засобом у боротьбі з віком, то у боротьбі з раковими клітинами допомагає гранатовий сік, його ж називають "природною віагрою". Він також корисний при зниженому тиску.

Серед інших джерел життєво важливих поживних компонентів вчені назвали м'ясо, яке є джерелом білка, а також свіже молоко і яйця. Найращими овочами названі капуста (як білокачанна, так і броколі або брюссельська), цибуля і часник.

Що стосується фруктів, то тут пальма першості належить яблукам, цілюща сила яких перевірена довгою історією людства. Серед напоїв справжнім еліксиром здоров'я вченими названий зелений чай.

Нагадаємо, на життєвій важливості кислот Омега-3 наполягають й інші вчені - так, професор психології Канзаського університету Стівен Іларді назвав їхнє вживання невід'ємним компонентом щасливого існування людини.

korespondent.net

No comments: