27 November, 2009

Словацький школяр (!!!) тиждень голодував, вимагаючи зняти недоторканість з депутатів

Тиждень голодував біля дверей словацького парламенту братиславський гімназист Адам Курта, протестуючи проти привілеїв, що їх мають законодавці. Останні протест проігнорували.

Дев’ятнадцятирічний Адам Курта тиждень тримав голодівку у наметі, який поставив просто перед входом до словацького парламенту. Перехожі діставали від нього чорні стрічки. На знак того, що одну із складових демократії, а саме рівність, у Словаччині поховано. На думку протестанта, парламентську недоторканність треба скасувати.

Парламентарії не реагують

Між іншим, такої самої думки і голова парламенту Павел Пашка і впливовий парламентар Даніел Ліпшіц. Але ні той, ні той протягом тижня так і не підійшли до свого прихильника. Не відповіли вони і на листи батьків гімназиста, в яких ті наголошували, що їхні вимоги надихнули сина на протестну акцію. На відміну від депутатів, акцією цікавилися словацькі журналісти. «Нерівність перед законом полягає і в тому, – сказав їм Адам Курта, – що посланці одержують чималі гроші й тоді, коли систематично не з’являються на засідання».

Розголос у пресі спонукав, нарешті, висловитись і політиків. Коментуючи голодування гімназиста, представниця парламентської партії SMER Ольга Нахтманова сказала газеті SME, що недоторканність законодавців і без того є вкрай обмежена. Вона зауважила, що поліції навіть дозволено контролювати депутатів на вміст алкоголю в крові.

Автор: Микола Шатилов Редактор: Євген Тейзе | dw-world.de

No comments: