04 August, 2009

Представник Польщі увійшов до "групи мудреців НАТО"

Колишній міністр закордонних справ Польщі, співголова польсько-російської Групи з складних питань професор Адам Ротфельд увійшов до так званої "Групи мудреців НАТО", яка готуватиме нові стратегічні пріоритети Північноатлантичного альянсу, повідомив РІА "Новости" офіційний представник МЗС Польщі Петро Пашковський.

За його словами, "безпосередня участь представника Польщі в роботі над новою стратегічною концепцією розвитку НАТО дасть можливість акцентувати роль регіону (Центральної і Східної Європи) в евроатлантической політиці".

"Група мудреців НАТО" складається з 12 представників держав-членів Північноатлантичного альянсу, керуватиме якою колишня держсекретар США Мадлен Олбрайт.

Планується, що Група почне роботу у вересні цього року і представить проект реформи НАТО на саміті альянсу восени 2010 року.

Адам Ротфельд займав посаду міністра закордонних справ Польщі в 2005 році. Доктор наук, професор. Тривалий час працював у польському Інституті міжнародних відносин.

unian.net

1 comment:

xxx said...

Експерт: Ротфельд «м’яко» лобіюватиме вступ України до НАТО

Колишній міністр закордонних справ Польщі Адам РОТФЕЛЬД у складі «Групи мудреців НАТО» «м’яко» лобіюватиме вступ України до Північноатлантичного альянсу.

Таку думку висловив кореспонденту УНІАН у Польщі аналітик фонду Баторего (Batory Foundation) Гжегож ГРОМАДСЬКИЙ.

Експерт назвав 71-річного А.РОТФЕЛЬДА «вродженим дипломатом», який не намагатиметься форсувати події, розуміючи, що питання вступу України до НАТО на сьогодні, в першу чергу, залежить від здатності української влади провести необхідні реформи та переконати населення у перевагах євроатлантичної інтеграції.

«Він не буде сильно форсувати (вступ України)», - сказав аналітик.

Г.ГРОМАДСЬКИЙ зауважив, що А.РОТФЕЛЬД, який 28 років пропрацював у польському Інституті міжнародних відносин (PISM), традиційно стояв на проукраїнській позиції, якої також дотримувався на посаді міністра закордонних справ у 2005 році.

Експерт зауважив, що доля А.РОТФЕЛЬДА тісно пов’язана з Україною, де він народився і де його врятували від смерті під час німецької окупації.

«Він має особисті стосунки з Україною», - додав Г.ГРОМАДСЬКИЙ.

Як повідомлялись, колишній міністр закордонних справ Польщі, співголова польсько-російської Групи зі складних питань професор А.РОТФЕЛЬД увійшов до так званої "Групи мудреців НАТО", яка готуватиме нові стратегічні пріоритети Північноатлантичного альянсу.

"Група мудреців НАТО" складається з 12 представників держав-членів Північноатлантичного альянсу, керуватиме якою колишня держсекретар США Мадлен ОЛБРАЙТ.

Планується, що Група почне роботу у вересні цього року і представить проект реформи НАТО на саміті альянсу восени 2010 року.

А.РОТФЕЛЬД займав посаду міністра закордонних справ Польщі в 2005 році. Доктор наук, професор. Тривалий час працював у польському Інституті міжнародних відносин.
постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-329659.html