15 July, 2009

Український католицький захід і православний схід мають примітивну точку зору на права геїв

Британська The Guardian пов’язала заборону «Бруно» з консервативністю українців і президентськими виборами.

Британська газета The Guardian повідомила своїх читачів про заборону прокату фільму «Бруно» на території України. Видання пов'язує таке рішення українського Мінкульту з консервативністю українців.

«Український католицький захід і православний схід мають примітивну точку зору на права геїв і підтримують сильні традиціоналістські соціальні погляди», - пише газета. Також The Guardian цитує анонімного українського дипломата, який стверджує, що українське суспільство дуже консервативне, як і російське. Особливо вирізняється консервативністю сімейних цінностей католицький захід.

Іншим фактором заборони британське видання називає майбутні президентські вибори. «Президент Віктор Ющенко у 2004 році здобув підтримку української могутньої католицької церкви. Його команда могла вирахувати, що анти-брунівська позиція може відродити його ослаблу привабливість серед старших виборців», - припускає газета.

Як писала ТК, 14 липня Міністерство культури України відмовило у видачі прокатного посвідчення на фільм «Бруно» за участю британського актора Саші Барона Коена, оскільки він містить сцени, заборонені законодавством України. Попередній фільм Коена «Борат» також не отримав прокатного посвідчення в Україні.

«Телекритика»

No comments: