20 July, 2009

American Journal of Medicine назвав чотири правила довголіття

Впливовий медичний журнал American Journal of Medicine повідомляє у свіжому номері, що для здорового способу життя та активного довголіття потрібно дотримуватися чотирьох правил.

Це, як пише видання American Journal of Medicine, - відмова від куріння, щоденне споживання овочів і фруктів, дотримання оптимальної ваги і невеликі фізичні навантаження до 2,5 годин на тиждень.

"Це чотири колони, на яких тримається здоровий спосіб життя", - пише видання.

Журнал також публікує дані дослідження, проведеного серед 15 тисяч 708 американців у віці від 45 до 64 років,. Згідно з цими даними, лише 8% з них виконують золоте правило довголіття.

Незважаючи на активну антитютюнову пропаганду в США, близько 20% населення, як і раніше, курять, а кількість людей з надмірною вагою за останні два роки зросла у 23 штатах.

American Journal of Medicine публікує список інших найбільш шкідливих звичок, які передчасно руйнують організм. Це зневага імунізацією при надмірній вірі в чудодійну силу ліків, незбалансована дієта, недосипання і стреси.

Медики також настійно рекомендують відмовитися і від звички дивитися телевізор, як однієї із найбільш небезпечних для здоров'я. У США середній американець сидить біля телевізора 2,5 години в будні дні і більше трьох годин - у вихідні. Лікарі вважають, що, як правило, це безцільна пасивна трата часу, що відволікає від корисних справ.

korespondent.net

No comments: