05 March, 2009

Тарасюк каже, що у Огризка були шанси повернутися

Депутат від НУ-НС Борис Тарасюк відкликає свій проект постанови про скасування звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це повідомляє прес-служба депутата.

"У зв’язку із заявою Огризка про відмову від посади міністра, змушений відкликати проект постанови щодо скасування рішення про звільнення Огризка", - зазначив Тарасюк.

"Жалкую, що він прийняв саме таке рішення і виступив із заявою, адже таким чином він став фактично учасником протистояння між президентом і прем’єр-міністром" - заявив він.

"Вважав і вважаю Огризка професіоналом, патріотом і порядною людиною, а рішення Верховної Ради про його звільнення таким, що не відповідає національним інтересам України. Прикро, але такому рішенню аплодують у Москві. Прикро, але "п’ята колона" в Україні радіє", - заявив депутат.

Тарасюк вважає, що "були всі шанси, щоб Огризко повернувся на посаду".

"Принаймні, мною було зроблено все можливе, щоб постанова про звільнення була скасована і фракція БЮТ виявляла готовність проголосувати за її скасування у повному складі. Саме у такий спосіб ми сподівалися відновити довіру всередині коаліції і статус-кво", - зазначає він.

На думку Тарасюка зараз необхідно зробити все можливе, щоб наступний міністр закордонних справ був призначений за обов’язкової участі і голосування коаліції.

"Буде дуже прикро, якщо продовження протистояння між президентом і прем’єр-міністром призведе до того, що міністерство буде довгий час обезголовлене, або ж кандидатура наступного міністра стане розмінною монетою між Банковою і Партією регіонів", - йдеться в заяві депутата.

"В той же час, зняття з порядку денного питання про поновлення Огризка на посаді, не знімає відповідальності тієї частини коаліції, яка без узгодження з радою коаліції проголосувала за подібне кадрове питання", - зазначив Тарасюк.

Як відомо, раніше Огризко попросив президента Віктора Ющенка не подавати його кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.

Українська правда | pravda.com.ua

No comments: