23 March, 2009

Узавтра Ющенко у Празі

Державний візит Президента до Чеської Республіки відбудеться 24–25 березня цього року.

Актуальність візиту обумовлюється головуванням Чеської Республіки в Євросоюзі у першій половині 2009 року, а також підготовкою до інавгураційного саміту "Східного партнерства" 7 травня 2009 року в Празі.

"Візит покликаний активізувати діалог між Україною та Чеською Республікою, забезпечити політичну й практичну підтримку процесу наближення України до Євросоюзу та виробити алгоритм спільних дій для зближення енергетичної політики України та ЄС", - зазначила вона.

"Важливим завданням є забезпечення підтримки з боку Чеської Республіки у питанні лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, зокрема, щодо скасування візових зборів для громадян України у короткостроковій перспективі", - додала Ванникова.

"У рамках візиту заплановано переговори з президентом Чеської Республіки Клаусом, зустріч з прем'єром країни Міреком Тополанеком та головою палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Преміслом Соботкою", - повідомила прес-секретар.

Також, за її словами, Ющенко виступить у рамках Європейського банківського та фінансового форуму, що відбуватиметься у Празі, та підпише низку двосторонніх угод.

Українська правда | pravda.com.ua

1 comment:

Anonymous said...

о, цікаво. але ж зустрічатиметься він з різними "дурілками картонними"... чи є інша інфо?