12 August, 2008

Адмінгрупа Сайту "Майдан": "Третій Рим" стає Четвертим Райхом

Відчувши свою безкарність внаслідок виявленої пасивності і яловості європейських та світових політиків, неспроможних консолідуватись та діяти задля допомоги Грузії, задля осуду та зупинення агресора, режим Путіна-Мєдвєдєва розпочав широкомасштабну військову операцію, метою якої, вочевидь, є як знищення Ґрузії як незалежної держави, так і наочна демонстрація переможної брутальної сили всьому світові.

Світова спільнота, що певний час щиро сподівалась на демократичний поступ Росії, тепер поставлена перед вибором: або рішуче засудження агресії, допомога Ґрузії та зміна відповідних наголосів і пріоритетів у політиці на східноєвропейському напрямку, або тривожне очікування того дня, коли московські танки заполонять столиці заколисаних власними політиками європейських держав.

Чекати того дня - не так довго, як може видаватися. Якщо, звичайно, нічого не робити. Зруйнувавши Грузію, Четвертий Райх розпочне "пацифікацію" України та Молдови. А там вже і до кордонів НАТО та ЄС, за російським висловом, "рукой подать".

Шановні європейці та євроатлантисти, годі робити вигляд, дурячі самих себе, що політика вмиротворення агресора дасть вам багато газу з нафтою та тихе, спокійне життя. Дзвін з московської дзвінниці вже пролунав для Європи. Ви не перші на черзі. Це так. Але ваш номер - наступний.

Водночас політики в Україні, котрі претендують бути актуальними українськими політиками, мають невідкладно усвідомити, що попри всі розбіжності спільним вирішальним тестом для них є лише здатність об'єднати націю, професіоналізм та відповідальність у діях та заявах, спроможність до захисту національної безпеки та поступу України в напрямку, необхідність якого демонструє, зокрема, і російська агресія в Грузі.

admin[AT]maidan.org.ua

No comments: