16 July, 2008

Головнокомандувач ВМС України просить керівництво країни захистити Севастополь

Головнокомандувач ВМС України просить керівництво країни захистити Севастополь

Кожин просить Президента, прем’єр-міністра та голову ВРУ захистити Севастополь та закликає негайно вирушити до Брюсселю з проханням прийняти Україну до НАТО.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив перший командувач Військово-Морських сил України Борис Кожин.

Зокрема, він заявив, що тільки НАТО зможе стати стабілізуючим фактором у ситуації в Криму.

«Тоді ми відчуємо, що є українцями на своїй землі», – сказав Кожин.

Він також зазначив, що наразі у Севастополі на 1 український корабель припадає 3 російських.

Варто додати, що окрім приєднання до системи безпеки НАТО, Борис Кожин вважає доцільним ввести у Крим додатковий контингент правоохоронців та есбеушників. «Сьогодні в Севастополі керує солідне військово-політичне угруповання, яке має реальний план захисту російських інтересів на 10-15 років. Натомість у нас немає волі цьому протидіяти», – розповів Кожин.

На переконання першого командувача ВМС України, антиукраїнський шабаш у Криму влаштовують люди, які начебто стоять за Русским блоком, Русской общиной Севастополя, ПСПУ, Партією регіонів. «Я сьогодні приїхав до Львова, щоб саме звідси до Києва понеслися меседжі захистити Севастополь», – заявив Кожин.

Як повідомлялось, Борис Кожин також заявив, що ЧФ РФ залишатиметься в Криму і після 2017 року, оскільки відсутній план його виведення з російської сторони.

Нагадаємо, перший Президент незалежної України Леонід Кравчук заявив сьогодні, 16 липня, в інтерв'ю Радіо Свобода, що Україна, щоб захиститись від зовнішніх впливів, повинна приєднатися до ЄС та НАТО.

Варто додати, що вчора, 15 липня, президент Росії Дмитро Медведєв підписав Концепцію зовнішньої політики РФ, у якій підтверджується негативне ставлення Москви до можливого розширення НАТО за рахунок Грузії та України.

Нагадаємо, на останньому самміті НАТО, який пройшов у Бухаресті в квітні, Україна і Грузія подали заявки на членство в Альянсі. Однак тоді, зокрема і завдяки діям Росії, вирішили перенести на грудень розгляд заявок Києва і Тбілісі на приєднання до Плану дій по членству в НАТО.

Україні запропонували заручитися підтримкою вступу країни в НАТО більшості населення, Грузії - вирішити територіальні суперечки з Абхазією і Південною Осетією, а Македонії - врегулювати суперечки про назву країни з Грецією.

За матерiалами Західна інформаційна корпорація, Радіо Свобода

No comments: