15 January, 2008

Ющенко, Тимошенко і Яценюк підписали заяву щодо НАТО


Президент України Віктор Ющенко, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк підписали заяву щодо можливості приєднання України до Плану дій з членства (ПДЧ) в НАТО.

Про це повідомив сенатор США Річард Лугар за підсумками зустрічі з Президентом України.

"Президент України сказав мені, що підписана заява Президентом, прем’єр-міністром і спікером, яка закликає до розгляду можливості надання Україні плану дій щодо членства в НАТО під час Бухарестського самміту НАТО", - сказав Лугар.

Сенатор допустив, що ухвалення відповідної заяви може призвести до громадського обговорення цього питання і до можливого винесення питання про вступ України в НАТО на референдум.

Лугар повідомив, що Ющенко під час зустрічі просив підтримки у Президента США і лідерів інших країн у процесі наближення України до отримання членства в НАТО.

Сенатор також повідомив, що Ющенко просить підтримку Президента США в цьому питанні. "Я не знаю, якою буде позиція інших країн на бухарестському самміті, але своєю заявою лідери України заохотили дискусію і закликали до підтримки", - додав він.

Нагадаємо черговий самміт НАТО відбудеться 2-4 квітня в румунській столиці. Наголошується, що в рамках зустрічі у верхах будуть також проведені засідання Ради євроатлантичного партнерства і Комісії Україна-НАТО.

Тим часом, за словами посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна, РФ буде змушена переглянути свої відносини з Україною у разі вступу України у НАТО.

За матеріалами Українськi новини, РБК-Украина

No comments: