06 December, 2007

ЄС закликав своїх членів полегшити візовий режим для сусідніх країн, що не входять в союз

Країни - члени ЄС повинні приділяти більше уваги відкриттю ринків для своїх сусідів, що не входять до блоку, і полегшувати жителям цих країн можливість отримання візи. Таку заяву зробила сьогодні комісар ЄС із зовнішніх зв'язків Беніта Ферреро-Вальднер. Вона також закликала активніше сприяти припиненню конфліктів, що тривають з часів "холодної" війни, і надавати велику підтримку реформам у всіх сферах - від енергетики до соціальної політики.

Б.Ферреро-Вальднер вважає, що "ЄС необхідно сприяти економічній інтеграції і зробити ринок доступнішим". На її думку, 27 країн - членів ЄС не використали повною мірою надані ним можливості для полегшення в'їзду громадян країн-сусідів, передає Reuters.

Вона також повідомила, що Єврокомісія працює над угодою, згідно з якою жителі таких держав, як Молдавія і Марокко, зможуть легально емігрувати, в той же час це завдасть удару по нелегальній еміграції. Комісар із зовнішніх зв'язків вважає, що "в майбутньому у ЄС виникне необхідність в збільшенні кількості найманих робочих у зв'язку з браком кадрів на ринку праці".

РБК-Україна, 05.12.2007, Брюссель 20:41

No comments: