15 November, 2007

Кабмін скасував прізвища в залізничних квитках

Кабінет міністрів України прийняв сьогодні постанову Про внесення змін у Порядок обслуговування громадян залізничним транспортом, яким скасовані іменні залізничні квитки.

Відповідно до постанови, оформлення проїзних документів, крім тих, які надають право на пільги й безплатний проїзд, видаватимуться без пред’явлення паспорта або іншого документа, що підтверджує особу. У проїзному документі на приміський проїзд прізвище пасажира також не вказується.

У серпні Укрзалізниця запропонувала ввести нові зразки квитків, у яких не буде зазначатися прізвище й ім'я пасажира.

Крім того Укрзалізниця ініціює диференціацію цін на залізничні квитки залежно від розташування у вагоні.

Раніше повідомлялося, що компанія до 2015 року має намір з'єднати швидкісними поїздами найбільші міста України.

Крім того, компанія не розраховує на бюджетні інвестиції при виконанні програм з реконструкції залізничного транспорту України.

Але Укрзалізниця розраховує на бюджетні кошти для компенсації за пільгові й збиткові пасажирські перевезення в сумі 12 млрд грн.

Також компанія має намір залучити приватних інвесторів, які будуть закуповувати власний рухомий склад і брати участь у перевезеннях.

З 1 січня 2010 року набуде чинності директива Європейського парламенту щодо відкриття ринку міжнародних перевезень пасажирів залізничним транспортом для конкуренції.

За матеріалами УНІАН

No comments: