16 November, 2007

Чехія має намір збільшити кількість українських туристів утричі


Чехія має намір виділити безпрецедентний для української туристичної галузі бюджет на популяризацію турів до країни. Вчора представництво чеського національного тур-офісу Czechtourism заявило, що витратить наступного року 600 тис. євро на рекламу відпочинку в Чехії, пише Коммерсант-Украина в статті Чехія зайнялася саморекламою.

Експерти вважають, що значно збільшити кількість українських туристів Чехії таким чином не вдасться, проте це допоможе понизити їх відтік у зв’язку зі вступом країни до Шенгенської зони.

Учора директор представництва чеського національного туристичного офісу Czechtourism Радован Ванер повідомив, що наступного року Чехія витратить 600 тис. євро на рекламу своїх турів. Таким чином, Чехія планує збільшити кількість туристів з України втричі.

За даними Czechtourism, минулого року Чехію відвідали 103 тис. осіб. Кожен український турист приїздить до країни в середньому на сім днів і витрачає там близько 95 євро щоденно. Минулого року дохід Чехії від українських туристів склав близько 68 млн. євро, в 2008 році за допомогою активної реклами планується виручити 200 млн. євро. Нагадаємо, що за перші вісім місяців 2007 року кількість туристичних поїздок у всьому світі досягла 640 млн., що на 5,7% більше, ніж рік тому.

Згідно з прогнозом UNWTO, до кінця нинішнього року число туристських поїздок у світі складе не менше 880-900 млн.

За матерiалами Коммерсант- Украина

No comments: