23 November, 2007

У Польщі побоюються зменшення кількості українських туристів

У Польщі представники туристичної галузі побоюються негативних наслідків від вступу країни до Шенгенської зони. Через необхідність отримання шенгенських віз для українських туристів, готелі і турбази півдня Польщі можуть зазнати збитків.

Власники готелів, пансіонатів та новозбудованих для українських туристів гірськолижних підйомників, нарікають на Міністерство закордонних справ Польщі. Українські туристи можуть просто не приїхати на зимові свята, бо не отримають віз. Туристичні діячі, як стверджує краківське радіо RMF FM, остерігаються, що після 3 грудня, коли польські консульства запрацюють за шенгенівськими правилами, вони просто не встигнуть видати 40 тисяч віз для українських туристів. Адже саме українці щороку упродовж січня складають більшість відпочиваючих від Перемишля аж до Закопаного. «На цьому втратить уся польська туристична галузь.

Наші партнери анулюють виїзди до Польщі, порожніми залишаться готельні місця і заброньовані літаки й потяги, якими ми привозимо наших клієнтів зі Сходу», - нарікає Аґата Войтович із Закоп'янської фірми Orbis. Поляки побоюються, що українці скористаються можливістю покататися на лижах в Австрії і Словаччині, оскільки ці країни до 15 січня видають українцям візи на старих засадах.

maidan.org.ua

No comments: