31 October, 2007

Український фехтувальник „блиснув” у Празі


Український фехтувальник Дмитро Пундик завоював золото на Чемпіонаті Європи серед юніорів-2007, що проходить у ці дні року в столиці Чехії - Празі.

Хмельничанин Дмитро Пундик завоював титул чемпіона Європи із фехтування на шаблях серед юнаків. В 1/8 фіналу Дмитро переміг італійця Міроно Массіміліано (15:13), у чвертьфіналі легко виграв у польського спортсмена Гал Мичала (15:11).

Не дуже складним виявився й двобій півфіналу - з рахунком 15:10 українець обіграв румуна Долніцеану Тібуріу. Однак у фінальному бої з угорцем Зілагі Араном Дмитрові Пундику довелося нелегко: у першій половині двобою поступившись 2:8, Дмитро після перерви зумів зрівняти рахунок - 11:11, і, ідучи із суперником удар в удар, виграв бій з рахунком 15:14.

Андрій Ягідка, Михайло Склонний і Антон Кукса, які також захищали честь України в Празі, зайняли відповідно 6, 21 і 42 місця.

Не настільки вдало склалися особисті виступи українок у жіночій рапірі, що проходили паралельно із шабельними змаганнями. Карманова Катерина й Синюта Олександра вибули з боротьби в 1/32 фіналу, Бигич Дар'я в 1/16, Ченцова Катерина в 1/8.

За матеріалами Федерация фехтования Украины

No comments: