23 September, 2007

Президент закликає В.Януковича повернутися у своїх діях до законності


Президент України Віктор Ющенко здивований звинуваченням, викладеним Прем’єр-міністром Віктором Януковичем у його відкритому листі, та закликає лідера Партії регіонів повернутися у своїх діях до законності. Про це він заявив сьогодні у Хмельницькому в інтерв’ю журналістам.

Президент наголосив, що у своїх діях завжди керувався виключно чинним законодавством та Конституцією. «Я приніс достатню плату своїм служінням як Президент, довівши, що для мене основний закон моїх дій – це є Конституція», – підкреслив В.Ющенко. Глава держави відзначив, що йому дивно чути нинішні заяви Прем’єр-міністра та звинувачення у неконституційних діях і нестачі моралі від людини, яка у 2004 році отримала сотні тисяч або навіть мільйонів голосів унаслідок фальсифікації на виборах. Віктор Ющенко відзначив, що це також людина, яка, підписуючи Універсал національної єдності, «дала слово, що більше не буде підніматися питання ні НАТО, ні російської мови, ні нашої складної історії, ні ще близько десятка тем, які є резонансні для нашого суспільства». «Але, на жаль, ця людина відмовилася від цього, все що він підписував – це не слова обов’язку. І мені це прикро сьогодні констатувати», – сказав Президент України. «Хай до моралі, до законності у своїх діях повернеться сам Прем’єр», – додав В.Ющенко.

Глава держави також висловив переконання, що дискредитація Верховної Ради V скликання фактично була «роботою трьох людей» ­– Віктора Януковича, Олександра Мороза та Петра Симоненка. «Вони відправили український парламент у відставку», – зазначив він.

Говорячи про Прем’єр-міністра та його політичних партнерів, Президент сказав: «Вони будуть жити по закону у цій країні. І закон поширюватиметься на них – у тому числі й виборчий». Коментуючи лист В.Януковича, Президент України висловив припущення, що порушення теми майбутньої фальсифікації за кілька днів до виборів 30 вересня може робитися із двома цілями. По-перше, йдеться про дезінформацію громадян із тим, щоб «вони знову безсилими були», як на виборах 2004 року. По-друге, на думку Глави держави, «люди, які говорять про майбутню фальсифікацію, очевидно, вже її добре запланували». «На злодію завжди шапка горить», – зазначив Президент.

12:42 22 ВЕРЕСНЯ 2007
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

No comments: