19 September, 2007

Армія України і нововведення БЮТ

Проект зобов’язання Блоку Юлії Тимошенко перед військовослужбовцями Збройних Сил України.

З метою зміцнення обороноздатності держави та успішного вирішення проблем військової реформи, усвідомлюючи необхідність підвищення рівня фінансового та матеріально-технічного забезпечення Збройних Сил України посилення соціального захисту військовослужбовців, слідуючи принципам стратегії національного розвитку «Український прорив: до справедливої і конкурентоспроможної країни», політична сила «Блок Юлії Тимошенко» планує взяти на себе такі зобов’язання.

· Інтенсифікувати процес модернізації Збройних Сил України, перейти виключно на контрактний принцип їх комплектування з 1 січня 2009 року та повністю відмовитись від призову на строкову військову службу з 1 січня 2008 року.

· Щорічно, починаючи з 2008 року, збільшувати державні асигнування на оборону, як це передбачено Державною програмою розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки (довівши з 1,34% до 2% від внутрішнього валового продукту).

· Оснастити армію новітніми зразками озброєнь і воєнної техніки, налагодити систему державного замовлення та науково-дослідних робіт у військовій сфері.

· Провести поетапне підвищенні грошового утримання військовослужбовців, службовців та працівників Збройних Сил України. До кінця 2008 року довести рівень грошового утримання солдатам контрактної служби до 2 000 грн., молодшого офіцерського складу – до 3 000, а в 2009 році – до 3 000 грн. і 5 000 грн. відповідно та забезпечити подальше щорічне зростання грошового забезпечення.

· Ліквідувати диспропорцію у грошовому забезпеченні військовослужбовців і працівників Збройних Сил України та інших військових формувань.

· Вирішити питання забезпечення військовослужбовців житлом: забезпечити можливість надання кожному молодому офіцеру – службового житла, після 5 років служби у збройних силах – можливість придбання житла на пільговій основі, після 20 років – надання житла у власність.

· Забезпечити фінансування будівництва житла для військовослужбовців з залученням як бюджетних асигнувань, так і коштів від продажу майна та земельних ділянок Міністерства оборони України виключно на аукціонній, прозорій і зрозумілій основі.

· Впроваджувати в діяльності Міністерства оборони України механізми, які б усували підґрунтя для корупції та казнокрадства.

· Забезпечити провадження виваженої кадрової політики у Збройних Сил України, правовий захист військовослужбовців, відстоювання їх інтересів.

· Передбачити в Державному бюджеті України на 2008 рік систему пільг та державних гарантій для військовослужбовців, що передбачена законодавством, привести умови служби до стандартів провідних держав.

· Впорядкувати систему пенсійного забезпечення військовослужбовців. Запровадити для військових пенсіонерів індексацію та підвищення пенсій у зв’язку із зростанням заробітної плати (грошового утримання), вирівняти розміри цих пенсій незалежно від року їх призначення.

18 вересня 2007 | 19:37:48

No comments: