30 August, 2007

Українці зможуть їздити до Ізраїлю без віз

У середу, 29 серпня, уряд Ізраїлю односятайно проголосував за зміни в законі, який вимагав від громадян країн колишнього Радянського Союзу обов'язкового отримання візи для відвідування Ізраїлю.

МЗС Ізраїлю вже отримав вказівку готувати угоду з Україною про взаємне скасування віз, передають "Подробности".

Міністр туризму Ізраїлю Іцхак Аронович, коментуючи рішення комісії, назвав ухвалене рішення "революційним". "Туризм в Ізраїлі знаходиться на порозі нової ери", – заявив він.

Аронович чекає, що без бюрократичних процедур понад 300000 туристів на рік з країн колишнього Союзу зможуть приїжджати до Ізраїлю. За даними міністерства туризму Ізраїлю, кожні 100000 туристів, що приїжджають до Ізраїлю, дозволяють створити 4000 робочих місць і приносять понад $100 млн доходу.

Проте, за версією деяких ЗМІ, "рішення було ухвалене не тільки з економічних міркувань, але й у зв'язку з можливими достроковими парламентськими виборами в Ізраїлі". "Добившись безвізового обміну з Росією і СНД, партія "Наш дім Ізраїль", значне число виборців якої складають вихідці з колишнього СРСР, сподівається привернути додаткові голоси".

Yтро.ua, 30 серпня, 15:20

No comments: