21 August, 2007

Лозинський проти Януковича, Табачника і Симоненко

Президент Всесвітнього Конгресу Українців Аскольд Лозинський буде ініціювати в Європейському Суді позов проти лідера КПУ Петра Симоненка і віце-прем'єра Дмитра Табачника за наклеп щодо командувача ОУН-УПА Романа Шухевича.

Про це Лозинський заявив під час виступу на загальних зборах директорів ВКУ в Донецьку, повідомляє "Остров".

За його словами, після того, як президент Віктор Ющенко видав указ про святкування 100-літнього ювілею командувача ОУН-УПА Романа Шухевича, лідер комуністів заявив, що Україна не повинна вшановувати пам'ять людини, що отримала з рук Гітлера два "Залізних Хрести".

Незабаром ці обвинувачення на адресу Шухевича повторив і віце-прем'єр Дмитро Табачник.

Президент ВКУ вважає ці заяви українського чиновника і політика наклепом і паплюженням світлої пам'яті ювіляра.

Після заяв Симоненка Лозинський звернувся до Академії Наук України, що підтвердила, що ніяких нагород від німців, і тим паче від Гітлера Шухевич не одержував.

Виходячи з цього, він буде ініціювати в Європейському Суді з прав людини позов проти Симоненка і Табачника.

Оскільки Табачник є членом уряду, то позов буде стосуватися всього Кабінету міністрів і його глави Віктора Януковича.

Лозинський повідомив, що він лише ініціює подачу цього позову, а поданий він буде від імені дітей Романа Шухевича Юрія і Марії Шухевич.

Крім цього, Лозинський буде позиватися до Росії. Перший позов буде поданий за фактом вбивства українських активістів в Іваново, Тулі і Владивостоці.

Другий позов стосується відмови Росії зареєструвати на своїй території Українську Православну Церкву Київського патріархату й Українську греко-католицьку Церкву.

"Нам потрібно над цим попрацювати... Ми іноді досить жалюгідні, але дуже хороші добрі люди. Потрібно бути іноді євреями, і в цьому випадку потрібно домагатися своїх прав усіма можливими способами", - заявив Лозинський.

21.08.2007 13:18___ www.ПРАВДА.com.ua

No comments: