03 August, 2007

На кордонах почали реєструвати виборців

На кордонах України третій день поспіль реєструють міграцію виборців, як того вимагають зміни до закону про вибори народних депутатів. Про це повідомляє у п’ятницю "Німецька хвиля".

Нововведення діятиме до 27-го вересня, після чого зібрані дані передадуть до виборчих комісій.

Як повідомив начальник Чопського прикордонного загону Михайло Хобта, за два дні на КПП "Ужгород" і "Тиса" картки тимчасового обліку з даними про місце проживання заповнили біля двох тисяч громадян. Жодних непорозумінь поки не виникало.

Утім, якщо людина відмовиться надавати такі відомості, то картки заповнюватимуть самі прикордонники, зазначає радіо.

Водночас, вказується у повідомленні, досі не зрозуміло, як з’ясовуватимуть чи перевірятимуть місце прописки, адже в закордонному паспорті її немає, а саме це визначає, на яку виборчу дільницю слід відправити картки.

Зазначається, що на разі не відомо і те, чи знайдуть своє ім’я у списках виборців ті, хто повернеться в Україну після припинення контролю за міграцією – картку прибуття вони можуть не встигнути заповнити і їх вважатимуть такими, що вибули за кордон.

Усього надрукували понад 9 мільйонів карток. На це витратили 100 тисяч гривень. Таким чином сподіваються уникнути виборчих фальсифікацій, сказано в повідомленні.

03.08.2007 09:40___ www.ПРАВДА.com.ua

No comments: