24 July, 2007

Візи: Україна проситиме в сусідів

Україна хоче домовитися з країнами-сусідами, які з 2008 року приєднаються до Шенгенської зони, про спрощення візового режиму для українців.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко, передають "Українські новини".

За його словами, Україна почала роботу з країнами-сусідами, які незабаром приєднаються до Шенгенської зони з метою підписати з ними угоди, щоб спростити, насамперед, перетинання кордону для жителів прикордонної зони з наступного року.

Крім того, Україна також хоче, щоб новий візовий режим істотно не ускладнив поїздок всіх українців у ці країни.

"Ми намагаємося виробити окремі угоди, які б, справді, полегшили цей режим для наших громадян", - сказав Огризко.

Як повідомлялось, Угорщина має намір зберегти для українців національні візи після вступу в Шенгенську зону в грудні 2007 року.

Раніше міністри внутрішніх справ країн ЄС остаточно вирішили, що з нового року 9 нових країн-членів ЄС (Польща, Мальта, Чехія, Словаччина, Угорщина, Словенія, Литва, Латвія, Естонія) вступають в Шенгенську зону.

У зв’язку з цим, як передбачалось, українці з 1 січня 2008 року для поїздок в Угорщину, Чехію, Польщу, Словаччину, Литву, Латвію, Естонію мають оформлювати Шенгенську візу, яка коштує 35 євро і діє в межах 24 країн ЄС, які є членами Шенгенської угоди.

Українська правда

No comments: