20 July, 2007

Яценюк натякає Росії на власність СРСР

Міністерство закордонних справ наголошує на необхідності отримання від Росії офіційної інформації щодо пооб’єктного складу, балансової та ринкової вартості власності колишнього СРСР за кордоном та поновлення відповідних переговорів.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Андрія Дещиці, текст якого наводить УНІАН.

У зв’язку із заявою керуючого справами президента Росії Володимира Кожіна щодо закордонної власності колишнього СРСР, МЗС України повідомляє, що, незважаючи на укладення низки дво- і багатосторонніх договорів з питань розподілу закордонної власності колишнього СРСР, ця проблема і надалі залишається невирішеною.

З метою врегулювання питання правонаступництва щодо зовнішнього державного боргу та активів колишнього СРСР у лютому 1997 року Верховна Рада України постанову розглянути це питання після отримання від уповноважених органів Росії офіційної інформації щодо пооб’єктного складу, балансової та ринкової вартості власності колишнього СРСР за кордоном.

І дотепер українська сторона не отримала такої інформації, що унеможливлює розгляд питання про ратифікацію вищезгаданої угоди про "нульовий варіант", прийняття парламентом України відповідального, обґрунтованого рішення, оскільки не дозволяє у повній мірі оцінити фінансово-економічні наслідки такого кроку для України.

Виходячи з того, що угода про "нульовий варіант" не набрала чинності, українська сторона розглядає попередньо укладені угоди з питань розподілу закордонної власності колишнього СРСР чинними і такими, що підлягають належному виконанню сторонами, - зазначається в повідомленні.

Раніше у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" 12 липня Кожін заявив звинуватив Україну в тому, що вона "постійно змінює свою позицію".

"Ми пропонували різні варіанти – і т.з. нульові варіанти, і погоджувалися передати їм в оренду під посольство частину комплексів, але на жаль, віз і нині там... Це нам створює і політичні, й абсолютно прораховувані матеріальні проблеми. Ми не можемо проводити з цією власністю ті маніпуляції, ті необхідні дії, які ми повинні робити", - говорив він.

pravda.com.ua

No comments: