18 August, 2009

Українцям в Росії дозволяють лише танцювати в шароварах

Заголовок Газети по киевски - "Поки у шароварах танцюємо – всім подобається. Лише крок у бік – отримуємо по шапці".

Газета цитує голову Товариства “Українці Росії” Валерія Семененка, який розповідає про реакцію товариства на заяву російського президента Дмітрія Медвєдєва щодо України.

Пан Семененко каже, що після заяви російського лідера його телефон був розпалений від дзвінків.

Організація підтримала реакцію українського керівництва, в якій не має жодного слова проти Росії, каже голова Товариства.

Водночас часопис повідомляє, що українські дипломати прагнуть роз’яснень від Москви, - як розуміти новий законопроект російського президента, в якому він пропонує захищати російських громадян за кордоном із застосуванням ЗС.

Разом з тим газета цитує керівника української філії російського інституту СНД Владіміра Корнілова, який стверджує, що військові операції за кордоном практикують всі великі держави світу.

Сегодня звертається до теми майбутнього українського війська. На думку начальника Генштабу Збройних сил Сергія Кириченка, армія майже вичерпала нинішній ресурс для забезпечення своїх потреб і ефективного виконання завдань.

Генерал армії вважає, що, зокрема, відключення військових об’єктів від енергозабезпечення, це лише початок проблем. Так би мовити, квіточки, за словами генерала.

Водночас екс-міністр оборони Олександр Кузьмук каже, що жодна країна світу під час фінансово-економічної кризи не зменшила свої асигнування на національну оборону.

Разом з тим експерти твердять, що українське військо нині “умовно” здатне відбити агресію, але якщо не взятися за нормальне фінансування армії вже сьогодні, то завтра Україна може взагалі втратити армію.

Національний банк України, як пише Газета по українськи, констатує закріплення стабілізаційних тенденцій в економіці країни.

Як сказав представник Нацбанку Валерій Литвицький, результати січня-липня показують перші паростки позитивних тенденцій.

Це стосується сільського господарства, транспортної галузі, будівництва.

Але, як каже пан Литвицький, за попередніми даними, погіршила динаміку з початок року – роздрібна торгівля. Яка створює майже 20 відсотків внутрішнього валового продукту.

День вчергове порушує питання української екології. Кажучи, що вже завтра людині не потрібно буде думати ні про НАТО чи ЄС, ні пільги чи безкоштовний проїзд і інші блага, якщо не буде вирішене питання здоров”я людини, яке безпосередньо пов’язане зі станом довкілля.

Часопис наводить слова одного із священників з Донеччини, який каже, що він змушений щороку змінювати позолоту на церковному хресті, оскільки там осідають чотири різних видів димів, які роз’їдають цю позолоту. А золото – це один з металів, який не вступає в жодні реакції.

Майже 70 % українців, за даними соціологічних досліджень, вважають найбільшими загрозами для держави – екологічні катастрофи.

Часопис Дело з “оптимізмом” повідомляє, що Україні залишилося виконати “всього” 12 вимог УЄФА щодо центрального київського стадіону “Олімпійський” для того, аби прийняти фінал Євро 2012.

Міністр зі спорту Юрій Павленко, який курує питання підготовки до чемпіонату, позитивно оцінює кроки Києва, обіцяючи, що зауваження представників УЄФА будуть вчасно усунуті.

bbc.ua

No comments: