26 March, 2010

У Європарламенті закликали Україну "припинити нарікати на те, що немає перспективи членства в ЄС"

Екс-віце-президент Європейського парламенту, член комітету з міжнародних справ Європарламенту Марек Сівець закликав нове керівництво України забезпечити виконання законів."Я вважаю, що Україна має якнайшвидше завершити переговори щодо угоди про асоціацію ... і має припинити нарікати на те, що немає перспективи членства, тому що це лише привід для того, аби нічого не робити. От не обіцяли нам членства, ми тому нічого й не робимо", - сказав Сівець. При цьому він додав: "Ми це чули протягом п'яти років від попередньої адміністрації".

Він упевнений, що Україна за п'ять років стала кращою, ніж була до "помаранчевої" революції, незважаючи на внутрішню кризу і боротьбу між Юлією Тимошенко і Віктором Ющенком.

За його словами, перемога на президентських виборах Віктора Януковича означає, що вибори були вільними, і переможець отримав "членство в престижному клубі". Тепер, на думку європарламентарія, команда Януковича має взяти на себе відповідальність за все, що було завойовано помаранчевою революцією.

"П'ять років тому було багато обіцянок і надій і нічого практично не відбулося, життя людей не покращилася, корупції не стало менше", - додав він.

Сівець висловив думку, що необхідно почати з відновлення позицій закону. "Я не вірю в якийсь досконалий закон, краще нехай буде закон гірший, але все йтиме за законом", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше міжпарламентський комітет Україна - Європейський Союз запропонував розширити список категорій українських громадян, які можуть скористатися перевагами Угод про спрощення візового режиму.

korespondent.net

No comments: