23 October, 2007

Ющенко запевнив Пентагон, що Тимошенко візьметься за НАТО

Президент України Віктор Ющенко вважає, що перемога демократичних сил на позачергових парламентських виборах створює нові можливості для прискорення інтеграції України в ЄС і НАТО.


Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав під час зустрічі з міністром оборони США Робертом Гейтсом, який прибув до України для участі в засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи.


Ющенко проінформував співрозмовника про розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні в післявиборний період. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку українсько-американського політичного діалогу, стан співпраці у військовій сфері, а також питання співпраці України з Іраком і Афганістаном, направленого на забезпечення стабільності в цих країнах.


Глава Української держави подякував американській стороні за участь в сьогоднішньому засіданні Ради міністрів. "Ми як безпосередні учасники цих зборів хотіли б висловити подяку всім, хто взяв в них участь - як основна сторона і як спостерігачі", - сказав Ющенко, наголосивши на важливості проведення цієї зустрічі в Україні.


У свою чергу, Гейтс позитивно оцінив результати сьогоднішнього засідання Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи, а також участь України в роботі цієї організації
Крім того, він висловив задоволення від своєї вчорашньої зустрічі з міністром оборони України Анатолієм Гриценком. Міністр оборони США подякував українській стороні за миротворчу діяльність нашої держави в Косово і проінформував про перспективи розгортання системи ПРО США в Чехії і Польщі.


Як повідомлялося, керівник відділу департаменту міжнародного секретаріату НАТО з питань політики безпеки і планування, глава делегації НАТО на Раді міністрів оборони країн Південно-Східної Європи Георгіос Катсирдакис вважає, що приєднання нових членів до альянсу можливе тільки після отримання офіційного запиту.


Президент України Віктор Ющенко заявив про те, що Україна підтверджує курс на членство в Євросоюзі і Північноатлантичному альянсі.


За матеріалами УНИАН

No comments: