27 August, 2010

Журналіст Frakfurter Allgemeine Zeitung в Україні: Я думаю, это часть большой сети, что очень похоже на стиль КГБ. Понимаете?

Немецкий журналист Януковичу: Не считаете ли вы, что у ваших спецслужб должен быть другой шеф?

Когда о давлении на СМИ и чрезмерной расторопности спецслужб говорят украинские журналисты, окружение Виктора Януковича предпочитает списывать это на проплаченные акции оппозиции. Когда те же журналисты указывают на коррупцию в действиях первых лиц страны - от премьер-министра до самого президента - их попросту перестают замечать. Секрет прост: оправдываться в глазах собственного избирателя слишком мелко для главы государства.

26 August, 2010

Україні під КГБ безвізовий режим з ЄС нереальний

Німеччина сумнівається, що до 2012 року можливо буде скасувати візовий режим поїздок до Європейського Союзу для громадян України.

Про це сказав в інтерв'ю газеті "День" посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзет.

"Я б не рекомендував плекати надто великі надії, оскільки в минулому це призводило до розчарувань, причому дуже часто", - сказав посол, відповідаючи на запитання, чи реальне бажання України до 2012 року одержати безвізовий режим з ЄС.

КГБ 2010

Низка українських правозахисників та політологів критикують діяльність Служби безпеки з наступу на свободу слова та на громадянські права.

Старійшина українського правозахисного руху Левко Лук’яненко, який за боротьбу за українську незалежність у радянські часи відбув 25 років ув’язнення та ще п’ять років заслання, висловив Deutsche Welle своє обурення тим, як сьогодні працює СБУ: "Служба безпеки має захищати Україну від антиукраїнських дій. А, як ми бачимо, вона цього не робить. Останній приклад – це антиукраїнська діяльність Зюганова в Україні. І СБУ не потурбувалася про те, щоби разом із Міністерством закордонних справ оголосити цю персону небажаною в країні".

21 August, 2010

В той час як неонацисти активізуються, МВС ліквідовує підрозділ по боротьбі з цим явищем

Нещодавно МВС скасувало відділ в департаменті кримінального розшуку, який фактично займався розкриттям злочинів по ст. 161. Діяльність підрозділу фокусувалась на злочинах на ґрунті ненависті.

Очевидно високопосадові в міністерстві вважають, що в Україні з цим проблем немає. Вчора представники Української Гельсінської спілки з прав людини отримали змогу переконатися у протилежному. Дівчина, яка звернулась до юридичної приймальні розповіла історію, яка не може не вразити.

19 August, 2010

УКРАЇНА МАРГІНАЛЬНА

У цій статті, написаній ще в жовтні 1993-го, О. К. спробував детально розшифрувати спрощену символіку асоціацій. Хай дарують ті, хто вміє читати між рядками. Хай зрозуміють ті, хто звик трактувати друковане слово як остаточну істину. Тут написано не одкровення, попри всю одкро-венність, а лише передчуття правди.

Не люблю нинішню Україну, і не лише сьогоднішню, матеріалізовану, тобто дану в об’єктивній реальності, державу — виплід безхребетної і тупої посткомуністичної еліти та рагульської маси. Неможливо любити не лише клерків-хапуг, а й непідкупних патріотів, які розуміють раtrіа як стару діву в вишиванці й незатрасканому вінку або як — гідроцефала з налитими кров’ю очима при слові «москаль» або «жид».

13 August, 2010

Ліквідатори України при владі

Хочу заздалегідь попередити: у цій статті буде чимало цифр, що характеризують певні українські економічні реалії. Але стаття зовсім не про економіку.
Вона - про політику, про ту брутальну політику, яка останні півроку реалізується в Україні і про тенденції цієї політики, що якраз і виміряються цифрами.
Хоча й не тільки ними.
Але без цифр, бодай приблизних, дещо округлених, не обійтись - бо вони наочно вказують, що на нас усіх чекає (чи, принаймні, з дуже великою вірогідністю може чекати) після 2012 року.

10 August, 2010

Македонія тимчасово скасувала візи для українців

Македонія призупиняє візовий режим для громадян України до 15-го жовтня.

Відповідне рішення македонського уряду набула чинності 5 серпня нинішнього року.

Про це вівторок повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, передає Інтерфакс.

Згідно з рішенням, громадяни України, які відвідуватимуть Македонію з короткостроковими візитами (до 90 днів) у період до 15-го жовтня 2010-го року, можуть в'їжджати на її територію при наявності дійсного паспорту для виїзду за кордон, страхового полісу та необхідної для перебування на території країни грошової суми або підтвердження про отримання фінансового забезпечення з інших джерел.

08 August, 2010

Фактор КГБ

В оригіналі стаття зветься "Фактор ГБ", назвемо ж речі власним, реальним, ім‘ям...

Літо - час не тільки відпусток, а й перегрупування сил. І якщо "опозиція" гартує бойовий дух десь на морях, замість того, щоб вже зараз задавати порядок денний на кінець серпня, то влада перезапускається - у тому числі, і в силовому плані: хтось же ж повинен захистити її від потенційних протестів.

Євген Захаров: Україна перетворюється на поліцейську державу

Із приходом нової влади і МВС, і Служба безпеки України «тішать» репресивною активністю.

Останній інцидент за участю СБУ – виклик на допит блогера та громадського діяча Олега Шинкаренка. Він нотував у своєму інтернет-щоденнику критичні думки про владу, а розмістивши відеоролик з епічним падінням вінка на Януковича, жартома додав: «Цікаво, чи є десь такі сили, типу українські націоналісти, які могли би убити Януковича, Анну Герман і всю компанію?».

Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що, вживаючи заходів щодо Шинкаренка, СБУ перевищила свої повноваження. Захаров зізнався в інтерв’ю «УМ», що після того інциденту він вирішив і собі завести інтернет-блог.